AMSTERDAM/ZAANDAM - De inschrijving voor de 38e editie van de NN Dam tot Damloop, op zondag 22 september, is vorige week geopend voor alle lopers. Bedrijven en goede doelen kunnen zich al sinds 19 februari aanmelden voor een van de grootste Business Runs ter wereld. De belangstelling voor hét hardloopfeest van het jaar is dit jaar weer opvallend groot. Na slechts één week is de 10 Engelse Mijl al voor 75% verkocht. Om teleurstelling te voorkomen, adviseert sportorganisatie Le Champion hardlopers die de 16,1 km willen lopen op zondag, zich snel in te schrijven voordat de deelnemerslimiet is bereikt.

Op zaterdag 21 en zondag 22 september hebben 65.000 hardlopers de mogelijkheid om deel te nemen aan zowel de Damloop by night als de NN Dam tot Damloop. Naast de traditionele 10 Engelse Mijl (16,1 km), die de klassieke route van Amsterdam naar Zaandam volgt, staat ook de Damloop by night (5 Engelse Mijl) op het programma. De vele DJ's, bandjes en spectaculaire lichtshows zorgen voor een uniek hardloopfeestje.

Naast de duizenden individuele lopers nemen jaarlijks ook meer dan 20.000 lopers van bedrijven deel aan de Business Run. Samen met collega’s, relaties of klanten aan de start staan van dit loopspektakel is absoluut een onvergetelijke ervaring. Vitaliteit is de afgelopen jaren essentieel geworden op de werkvloer. Het heeft niet alleen een positieve invloed op het welzijn van werknemers, maar ook op hun prestaties. Dat blijkt ook uit het aantal inschrijvingen voor de Business Run, dat momenteel al ruim 4.000 bedrijfslopers hoger ligt dan vorig jaar rond dezelfde periode.

Groeiende populariteit
Het succes van de NN Dam tot Damloop weerspiegelt niet alleen de groeiende populariteit van hardlopen als recreatieve activiteit, maar ook de nadruk die steeds meer wordt gelegd op gezondheid en welzijn in de samenleving. Het evenement biedt deelnemers van alle niveaus de mogelijkheid om hun persoonlijke doelen te bereiken en tegelijkertijd te genieten van een onvergetelijke ervaring. "Dit jaar zien we weer een uitzonderlijk grote belangstelling voor de NN Dam tot Damloop," zegt Jan Willem Mijderwijk, Senior Event Manager bij de organisatie. "Het is fantastisch om te zien dat zoveel mensen enthousiast zijn om deel te nemen aan dit historische evenement. De NN Dam tot Damloop staat niet alleen bekend om het parcours van Amsterdam naar Zaandam en de iconische IJtunnel, maar ook om de unieke sfeer die wordt gecreëerd door duizenden bewoners en toeschouwers langs de weg."

Dam tot Dam Weekend
Het Dam tot Dam Weekend is met 80.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Naast de NN Dam tot Damloop, organiseert sportorganisatie Le Champion op zaterdag 21 september de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht voor 13.000 wandelaars en de Damloop by night voor 12.000 hardlopers. Op zondag 22 september staat de Saxo Dam tot Dam FietsClassic op de agenda voor 4.000 fietsers. Kijk voor meer informatie op lechampion.nl/dam-tot-dam-weekend.