AMSTERDAM - Op 24 maart begint de renovatie van station Bullewijk. Aan de noordelijke ingang van het station wordt eerst een tijdelijke lift geplaatst. Er vinden zodoende extra werkzaamheden plaats rond het station.

Samen met 15 andere metrostations langs de Oostlijn krijgen de stations uit de jaren ’70 een grote onderhoudsbeurt. Tot begin april betekent dit dat beide toegangen van station Bullewijk bereikbaar blijven en de metro gewoon doorrijdt.

Zuidelijke toegang gesloten vanaf begin april

Wat er voor de toegankelijkheid gaat veranderen merkt u begin april wanneer de zuidelijke toegang sluit tot eind juli dit jaar. In augustus zullen beide toegangen weer tijdelijk even geopend zijn. Vanaf september wordt de noordelijke ingang aangepakt en zal deze gesloten zijn tot einde van het jaar. Ten tijde van deze werkzaamheden blijft de metro doorrijden.

Mogelijke hinder

De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur. Enkele werkzaamheden zullen helaas ’s nachts plaatsvinden aangezien er ook naast of boven het spoor gewerkt wordt. Dit kan alleen op een veilige manier als de metro niet rijdt. Buurtbewoners en hotels worden hierover tijdig geïnformeerd. Het kan zijn dat bezoekers en gasten tijdelijk iets verder moeten lopen aar de beschikbare open stations toegang of naar station Bijlmer Arena.

Op de hoogte

De metro zelf blijf ten tijde van de renovatie vrijwel altijd rijden. Meer informatie is te vinden via de link www.wijnemenjemee.nl/oostlijn en actuele berichten op www.facebook.nl/oostlijn