AMSTERDAM - Voor donderdag 4 januari is een staking afgekondigd bij het streekvervoer. GVB is als stadsvervoerder geen onderdeel van deze staking en rijdt op 4 januari volgens dienstregeling. Wel geldt voor enkele GVB buslijnen (richting Schiphol en Weesp) dat zij bij een aantal haltes niet zullen stoppen. Het gaat hier om de lijnen 49, 69, 245, 246 en 247. Hieronder vind je de gewijzigde route per lijn. Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis.

Voor meer informatie over de staking streekvervoer verwijzen we je naar de websites van de betreffende streekvervoerders rondom Amsterdam: connexxion.nl, ebs-ov.nl en/of keolis.nl.

Let op! De stakingsinformatie is niet verwerkt in de reisplanners. De vertrektijden informatie van de streekvervoerders en onderstaande GVB-lijnen op de digitale borden en in de reisplanners is dan ook niet betrouwbaar.

Aangepaste ritten voor bussen 49, 69, 245, 246 en 247

Vanwege de staking rijden een aantal van onze bussen aangepast. Ze rijden tot de halte bij de stadsgrenzen en vanaf daar tot hun eindpunt aangepast of keren om:

Bus 49: rijdt ingekort tot Gaasperplas en weer terug.

Bus 69: rijdt volgens dienstregeling tussen Station Sloterdijk en Oude Haagseweg. Vanaf Oude Haagseweg rijdt bus 69 in één keer door naar Schiphol Airport/Plaza en stopt niet op tussenliggende haltes. Terugreis omgekeerde situatie: vanaf Schiphol Airport/Plaza in één keer door naar Oude Haagseweg, niet stoppen op tussenliggende haltes. Vanaf Oude Haagseweg volgens dienstregeling en wel weer alle haltes volgens dienstregeling aandoen.

Bus 245 en 247: rijden volgens dienstregeling tussen hun beginpunt en Koekoekslaan. Vanaf Koekoekslaan rijden we in één keer door naar Schiphol Zuid en stoppen niet op tussenliggende haltes. Terugreis: vanaf Schiphol Zuid in één keer door naar Koekoekslaan, niet stoppen op tussenliggende haltes. Vanaf Koekoekslaan weer volgens dienstregeling en wel alle haltes aandoen.

Bus 246: rijdt volgens dienstregeling tussen Borneolaan en Anderlechtlaan. Vanaf Anderlechtlaan rijden we in één keer door naar Schiphol Zuid en stoppen niet op tussenliggende haltes. Terugreis: vanaf Schiphol Zuid in één keer door naar Anderlechtlaan, niet stoppen op tussenliggende haltes. Vanaf Anderlechtlaan weer volgens dienstregeling en wel alle haltes aandoen.