AMSTERDAM - Vandaag liet de stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Zuidoost Tanja Jadnanansing haar exemplaar van het boek 'De toekomst is vuur' signeren door de 11-jarige Amsterdamse schrijvertjes. De officiële signeersessie werd georganiseerd in Athenaeum Boekhandel Zuidoost waar tientallen mensen kwamen om hun exemplaar van het boek te laten signeren.

Meer dan 125 Amsterdamse kinderen uit de groepen 7 en 8 hebben meegeschreven aan het boek 'De toekomst is vuur', een uitgave van de Stichting voor Kennis en sociale Cohesie (SKC). In 'De toekomst is vuur' hebben de leerlingen hun eigen 'toekomstverhalen' opgeschreven. Stichting SKC wil kansenongelijkheid in het onderwijs tegengaan en organiseert onder andere elk jaar de SKC Zomerschool. Tijdens de SKC Zomerschool 2021 kregen de leerlingen een serie schrijfworkshops door de schrijvers Anna van Praag en Rashid Novaire. Niet per se om hun spelling te verbeteren, maar juist om hun fantasie de vrije loop te laten. Een deel van de verhalen zijn terechtgekomen in 'De toekomst is vuur'.

Stadsdeelvoorzitter Amsterdam Zuidoost Tanja Jadnanansing: "Mijn hart ontploft voor trots voor jullie! Mijn vader zegt altijd 'Alles in het leven leer je door veel te lezen. En lezen doe ik ontzettend graag en heel veel maar hopelijk leer ik netzo als jullie ook ooit om te schrijven. "

Voor volwassenen en kinderen
In deze nieuwe uitgave beschrijven de kinderen hun leven, hun wensen, hun angsten. Over hoe het is om jong te zijn en op te groeien in de jaren twintig. Het boek is geen kinderboek. De jonge schrijvers geven hun visie in verhaalvorm over allerlei actuele onderwerpen. De Toekomst is Vuur heeft een brede lezersgroep, van kinderen tussen de 9 en 13 jaar tot en met volwassenen die nieuwsgierig zijn naar de leefwereld van kinderen.

Stichting voor Kennis en sociale Cohesie
SKC gelooft in de potentie van jongeren en is er van overtuigd dat deze jongeren het in zich hebben om succesvol te zijn. Met de juiste ondersteuning doen ook zij volledig mee. In 1998 startte SKC het Mentorproject om leerlingen tijdens en na de overgang van de basisschool naar de middelbare school te helpen. Jonge rolmodellen uit vooral de multiculturele samenleving hielpen leerlingen te werken aan hun leer- sociale vaardigheden om de overstap naar de middelbare school zo goed mogelijk te laten verlopen. Ruim 25.000 jongeren hebben de afgelopen jaren actief deelgenomen aan diverse projecten van SKC.

Titel​: ​De toekomst is vuur
ISBN​: 9789082888348
Verschijning​: April 2022
Verkoopprijs​: 12,95 euro