AMSTERDAM - Stadsdeel West is trots op zijn Sociale Helden. Dit zijn ondernemers en bewoners die zich met hart en ziel inzetten voor West. Het afgelopen jaar hebben zij bijzondere initiatieven opgezet. Initiatieven die West een stukje mooier hebben gemaakt.

Als blijk van waardering brengt portefeuillehouder Jeroen van Berkel de komende weken een bezoek aan deze helden. Afgelopen maand kregen de helden van Kitchen Republic een verrassingsbezoek, de eerste in een reeks. Kitchen Republic is een kookwerkplaats voor starters. Op maandag 6 maart werden de helden van Plastic Whale in het zonnetje gezet. Zij zetten zich in voor plasticvrije wateren.

Overige bezoeken
Op maandag 13 maart om 13.00 uur en op maandag 27 maart om 12.00 uur worden respectievelijk de helden van Boromini en B-Challenged bezocht. Benieuwd welke Sociale Helden nog meer bezoek ontvangen? Bekijk hier het overzicht van de Sociale Helden van het afgelopen jaar.

Pitch avond
Woensdag 12 april strijden tijdens een pitch avond weer nieuwe initiatiefnemers om de Sociale Helden West subsidie van dit jaar: van 18.30 tot 21.00 uur, in MOMA & Co op het Bos en Lommerplatsoen 1. Meer informatie over de pitch avond volgt binnenkort.

Over Sociale Helden West
Sociale Helden West zijn ondernemers en bewoners die met hun onderneming een product of dienst bieden waar de bewoners van Amsterdam West beter van worden en/of een maatschappelijke meerwaarde hebben voor de buurt. Daarvoor ontvangen zij van het stadsdeel de Sociale Helden West subsidie. Deze initiatiefnemers streven naar financiële onafhankelijkheid van de overheid. De subsidie is bedoeld als een steuntje in de rug voordat ze geheel zelfstandig kunnen zijn. Kijk voor meer informatie over Sociale Helden West op www.amsterdam.nl/socialeheldenwest.