AMSTERDAM - Op verzoek van burgemeester Halsema verlichten de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival de stad vanaf donderdag 9 december ook na de festivalactiviteiten. De lichtkunst in de openbare ruimte biedt de stad daarmee extra verlichting in deze donkere avonden. De georganiseerde (groeps)activiteiten van het Amsterdam Light Festival zijn er, zoals eerder bericht en in lijn met de coronamaatregelen, alleen van 7.00 tot 9.00 en van 15.00 tot 17.00 uur. Vanaf donderdag blijft de verlichting echter aan tot 22:00 uur.

Amsterdam Light Festival had gehoopt met het thema Celebrate Light van de tiende editie de donkere Covid-periode te kunnen afsluiten. Helaas is het anders verlopen. Kort voor de opening op 2 december werd het festival geconfronteerd met het verscherpte coronabeleid van de rijksoverheid. Direct ging het op zoek naar mogelijkheden om de lichtkunstwerken toch zo breed toegankelijk mogelijk te maken. Dat lukte met aangepaste festivaltijden voor de georganiseerde vaar- en wandelbelevingen van 7.00 tot 9.00 uur in de vroege ochtend en 15.00 tot 17.00 uur in de namiddag.

Naleving coronamaatregelen blijft van kracht
De naleving van de coronamaatregelen - zoals geen georganiseerde activiteiten tussen 17.00 en 5.00 uur, afstand houden en maximale groepsgrootte van 4 personen - blijft van kracht. Het festival rekent op een ieders verantwoordelijkheid. Als er een te grote drukte zou ontstaan zal zij moeten ingrijpen en de lichten eerder uitdoen.