AMSTERDAM - Een tentoonstelling van jonge kunstenaars, net van de academie in Arti et Amicitiae, nu voor de derde keer!


Sprouts III met de kunstenaars Nona Mooij, Luke Mccowan, Tibor Dieters, Hannah Kiefmann, Tian Teng, Wumen Gua en Mayke Haringhuizen. Jongeren die geselecteerd zijn en daardoor uitgenodigd zijn lid te worden van de bekende kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae.

Arti geeft de jonge kunstenaars een ‘podium’, een korting op het lidmaatschap van 5 jaar en mogelijkheden om zelf met ideeën voor tentoonstellingen te komen. Arti wil haar ervaringen via de leden kunstenaars, kunstlievende leden en bij medewerkers van Arti graag delen.

Omgekeerd hoopt Arti dat de Sprouts ook met ideeën terugkomt.. zodat jong en ouder elkaar zullen stimuleren. Het werk en de kunstenaars is mede door Bülent Evrent, voorzitter van de Ballotagecommissie gekozen. Nu het werk hangt is het een verademing dat jonge kunstenaars naast videoprojecten ook kunnen... schilderen. “Het talent druipt zo van de doeken af!”

De tentoonstelling is te zien in de societeit tot 22 november 2022, ook voor niet-leden overdag door de week tussen 11.00 en 17.00uur en ’s avonds met leden meekomend. En de komende maand is ook boven in de zalen de tentoonstelling “U zult begrijpen dat..”, een excuses van Arti en zijn bestuur over de koele behandeling van het bestuur richting leden in de Tweede wereldoorlog, die Joods waren. Een tentoonstelling mooi terug-ingericht, in de sfeer van die jaren, door Marieke van Diemen.

Op de foto Nona Mooij met haar werk