AMSTERDAM - Op zondag 28 augustus 2022 keert de Amsterdam City Swim voor het 10e jaar terug om geld in te zamelen voor Stichting ALS. Het unieke fundraisingevent vraagt niet alleen aandacht voor de ziekte, maar ook om mooie herinneringen te maken met patiënten, families en dierbaren die te maken hebben (gehad) met ALS. Ruim 3.000 deelnemers, waaronder Beau van Erven Dorens, springen de Amsterdamse grachten in om wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling mogelijk te maken.

De Amsterdam City Swim is een jaarlijks terugkerend evenement die deelnemers de unieke mogelijkheid biedt om een parcours van 2,1 kilometer in de Amsterdamse grachten af te leggen. Iedereen kan mee doen; sportievelingen, recreanten, patiënten (met of zonder hulpmiddelen) en zelfs jongeren tussen de 10 en 15 jaar, voor wie een speciale 700m route is geïnitieerd. Onderverdeeld in zogeheten 'waves', die ieder zijn opgedragen aan mensen met ALS (de wave-heroes), springen deelnemers in het diepe.

Beau van Erven Dorens zet zicht ieder jaar in. "Ik doe mee vanaf het eerste uur. In eerste instantie omdat ik van zwemmen houd en daarom past ACS zo bij mij. Maar nu vooral vanwege ALS. Het is een verschrikkelijke ziekte waar patiënten niet onderuit komen. Tijdens ACS voelt iedereen hetzelfde. De aandacht voor elkaar. Het is prachtig om te zien hoe een patiënt de finish haalt. Voor mij is Amsterdam City Swim het spectaculairste event van Nederland!", aldus Beau.

Traditiegetrouw vindt op het Marineterrein (MEA) de prijsuitreiking plaats en wordt het opgehaalde bedrag bekend gemaakt middels de chequeoverhandiging aan de voorzitter van Stichting ALS. Ter afsluiting van dit veelbelovende jubileumjaar wordt het glas geheven als startsein van de afterparty met een barbecue, muziek en veel gezelligheid.

Sponsoren
Voor dit 10e jaar introduceert ACS tevens een nieuwe hoofdsponsor: Basic-Fit. Vanuit de sportieve mindset en het geloof dat fit zijn voor iedereen belangrijk is, is deze partnership een logische stap. Naast Basic-Fit sluit ook elfi zich aan als hoofdsponsor en zijn er nog vele andere partners die ACS mogelijk maken en helpen om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS, waaronder Waterschap Amstel Gooi en Vecht, Waternet, KNZB, CS Digital Media, Ocean Outdoor, Picnic, Port of Amsterdam, Rituals, Personal Swimming en Wallien.

Gorrit-Jan Blonk, Directeur-bestuur bij Stichting ALS: "We zijn ontzettend verheugd dat de Amsterdam City Swim weer terug is voor het 10e jaar om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. Het is super dat er zoveel mensen zich inschrijven om te zwemmen en dat er zoveel organisaties ons bij staan. We willen iedereen bedanken voor hun betrokkenheid en natuurlijk heel veel succes wensen op 28 augustus!"


SCHRIJF JE NU IN!