ROTTERDAM - De vrouwen van Ajax hebben het voetbaljaar 2018 positief afgesloten. De uitwedstrijd bij Excelsior/Barendrecht werd met maar liefst 0-6 gewonnen door de ploeg van coach Benno Nihom.

Ajax verdeelde de zes doelpunten keurig over de twee helften. Bij rust was een 0-3 voorsprong genomen al kwam er bij de openingsgoal van Eshley Bakker wel wat geluk kijken toen haar inzet tegen de paal belandde, maar de Amsterdammers hulp kregen van de Rotterdamse keepster. Bakker verdubbelde later die score en op slag van rust zorgde Ellen Jansen voor de 0-3.

Na de thee was het beeld onveranderd al duurde het tot tien minuten voor tijd voor de score verder werd opgevoerd. Lucie Akkerman schoot raak vanaf de strafschopstip waarna Bakker en Jansen de eindstand vervolgens op 0-6 brachten.

Ajax vervolgt de competitie op 1 februari als men op bezoek gaat bij hekkensluiter Achilles '29.

Excelsior Barendrecht - Ajax 0-6 (0-3)