AMSTERDAM - Baseball5 spelen bij het Olympisch Stadion in Amsterdam: hoe cool is dat? Het kan op vrijdag 20 augustus tijdens de CityTour en zaterdag 21 augustus tijdens NextGen Amsterdam!

Baseball5 CityTour op vrijdag 20 augustus
Het vierdaagse sportevent NextGen Amsterdam is dé ideale gelegenheid om Baseball5 uit te proberen met je vrienden. Baseball5 is de flitsende urbanvariant van honkbal en softbal. Vrijdag 20 augustus staat de Baseball5 CityTour op het programma. Van 16.00 tot 17.30 uur spelen we Onder 12 en Onder 15 duels. De 16-plus spelers mogen los van 17.30 tot 19.00 uur. Net als in Amersfoort op 17 juli maken we er tijdens de tweede editie van de Baseball5 CityTour met toffe activiteiten, een gaaf veld, lekkere muziek en een enthousiast demoteam een superdag van.

Tijdens de Baseball5 CityTour maken deelnemers kennis met Baseball5, de hippe en pijlsnelle urban sport zonder knuppels en handschoenen. De speciale zachte, rubberen bal is genoeg voor deze sport. #Allyouneedisaball! Deelnemers starten met interactieve spel- en oefenvormen. Je werkt aan je skills op het gebied van gooien & vangen en daarna start het allerleukste deel: wedstrijdjes spelen! Check onze eerste aftermovie over de CityTour en bekijk ook alle spelregels.

Baseball5 op zaterdag 21 augustus
Een dag later op zaterdag 21 augustus kun je ook Baseball5 spelen bij het Olympisch Stadion in Amsterdam. Die dag maakt geen onderdeel uit van de CityTour, maar wel van NextGen Amsterdam. We spelen dan van 12.00 tot 18.00 uur in de categorieën Onder 12, Onder 15 en 16 plus.

Zowel als team en als enkeling kun je jezelf aanmelden voor Baseball5 op de NXG Games 21! Schrijf je nu in!

Tijdens NextGen Games zie je niet alleen de topsporters van de toekomst aan het werk, maar ook (urban) sportvarianten zoals je ze niet eerder zag. Toegang is gratis. Lees alles over NextGen Amsterdam 2021!

Over de Baseball5 CityTour

De CityTour richt zich op het promoten van Baseball5 op verrassende locaties in binnensteden van Nederland. De doelgroep, jongeren tot 18 jaar, maakt op unieke locaties en momenten kennis met Baseball5. Hiermee lanceert de KNBSB het ideale traject, waarmee de bond op lange termijn een sterk fundament legt: kennismaken met de sport, bieden van kader via verenigingen en het organiseren van NK’s en andere gave events.

Samenwerking
Door de sport te promoten op unieke locaties moet een event dienen als vliegwiel voor de lokale vereniging om zichzelf te promoten en leden te werven. De KNBSB doet dit graag samen met verenigingen, scholen, gemeentes en buurtsportcoaches.

Ga naar www.playbaseball5.nl voor alle informatie over de CityTour en Baseball5.