AMSTERDAM - Het Concertgebouw presenteert op 5 juni 2022 een uniek concert waarin de verscheidenheid van Amsterdam Zuidoost wordt gevierd. De beste artiesten uit het cultureel veelzijdige stadsdeel bezingen de verbindende kracht van de liefde: van een musicalster tot een hiphopartiest en een operazangeres. Denk aan de energie en swing van de groepen La Rouge en Black Harmony maar ook aan rapper Young Nnelg en de klassieke pianist Dywel Braaf. Dit alles onder de begeleiding van het Southeast All Star Ensemble en gepresenteerd door Soundos El Ahmadi en Défano Holwijn. Een special guest wordt later aangekondigd.De kaartverkoop voor het concert start per direct via de website van Het Concertgebouw.

Een droom van Orville Breeveld

Orville Breeveld, initiatiefnemer van het concert, is muzikant, producer, podcastmaker én adviseur van Het Concertgebouw. Hij maakte voor Het Concertgebouw de podcast Gemiste Sterren over zwarte componisten en adviseerde de gemeente Amsterdam over nieuwe straatnamen met zwarte componisten. From Southeast With Love is zijn droomproject. Als kind van Zuidoost kent hij de buurt als geen ander en vindt hij dat juist Zuidoost een avond in Het Concertgebouw verdient: 'Zuidoost is de meest veelzijdige stadsdeel van Amsterdam. Wij hebben alle mogelijke talenten hier. Laat je verrassen op deze avond in de mooiste concertzaal van Nederland, Het Concertgebouw!'

De allesverbindende liefde

In de Grote Zaal is het podium voor onder andere La Rouge, operazangeres Imara Thomas, musicalster Edwin Jonker, hiphopartiest Young Nnelg, pianist Dywel Braaf en Black Harmony. Ze brengen vanuit Amsterdam Zuidoost de muziek van de liefde! Aanwezig in elke cultuur, in elk muziekgenre, in het oeuvre van elke artiest. In From Southeast With Love is liefde vanavond de verbindende factor. Een avond vol muziek met en over liefde. Bekende en minder bekende love songs; klassiekers en ontdekkingen. Want waar voor de een een lied een klassieker is, is datzelfde lied voor de andere een nieuwe ontdekking. From Southeast With Love is een uniek concert waarin we de verbinding van culturen, de muzikale rijkdom van Amsterdam en Zuidoost, én de liefde voor muziek vieren.

Unieke kweekvijver

Als er iets is waar Amsterdam in uitblinkt, is het wel de levendigheid en verscheidenheid van mensen wier wortels over de hele wereld te vinden zijn. Met name Amsterdam Zuidoost is al decennialang een unieke kweekvijver voor een breed scala aan muzikaal toptalent. Toptalent dat inmiddels nationaal én internationaal actief is. Van Indiaas klassiek, hiphop en westers-klassiek tot fado, jazz en gospel. Je hoort het vanavond allemaal tijdens From Southeast With Love.

Highlights

  • Avi Kishna is de bekendste Nederlandse bespeler van de sarod (een klassiek Indiaas muziekinstrument) die met zijn platform 'Imperceptible Art' samen met internationale artiesten uit andere genres unieke projecten ontwikkelt.

  • De Nederlandse fadozangeres Daisy Correia is een begrip in de fadoscene en een vaste gast op de gerenommeerde podia in Europa.
  • Zanger en acteur Edwin Jonker won de Musical Award voor beste mannelijke bijrol, speelde Jezus in The Passion en was te zien in tientallen films, tv-series en musicals.
  • Operazangeres Imara Thomas vertoont dagelijks haar vocale kunsten in operavoorstellingen van de befaamde Deutsche Oper Am Rhein in Düsseldorf.
  • Zanger en componist Isaac Menso en zijn al 25 jaar bestaande kawinagroep La Rouge zijn niet meer weg te denken op internationale Caribische en Latin festivals.
  • Klassiek pianist Dywel Braaf is een jong talent dat al speelde met Wibi Soerjadi en 'Het Orkest van Nederland' in Het Concertgebouw.
  • Anne Brattinga is een eigenzinnige componiste en vocaliste die in Amsterdam Zuidoost de succesvolle zangschool 'The Singing Circle' runt.

From Southeast With Love
5 juni 2022, 20.15 uur
Tickets: € 15-25
www.concertgebouw.nl

Optredens door

Imara Thomas - zang
Daisy Correia - zang
Edwin Jonker - zang
Dywel Braaf - piano
Anne Suzanne - zang/piano
Black Harmony - zang
Yung Nnelg - rap
Jimmy Ramphalmisser - piano/keyboard
Joancy - zang
La Rouge - zang
Soundos El Ahmadi - presentatie
Défano Holwijn - presentatie
Regie: Jeffrey Spalburg

Zuidoost Allstar Ensemble

Benny Alwart (basgitaar/contrabas/musical director)
Eddy Veldman (drums)
Avishai Darash (piano/keyboards)
Setish Bindraban (trompet/bugel)
Lorenzo Mignacca (trompet/arrangeur)
Sanne Landvreugd (saxofoon)
Cherish Snijders (percussie)
Avi Kishna (sarod)
Orville Breeveld (gitaar)
Shauntell Baumgard (viool)
Gideon Nelissen (viool)
Yannick Hiwatt (viool)
Ian de Jong (altviool)
Steven Bourne (cello)
Tahirah Sabajo (achtergrondzang)
Wendy Ligeon (achtergrondzang)

Met dank aan: Gemeente Amsterdam / Stadsdeel Zuidoost, Amsterdam UMC, Wonam, Zuidoost City.