AMSTERDAM - Op sportpark Voorland/Middenmeer staan verschillende fruitboomgaardjes, die regelmatig onderhoud nodig hebben. Voor het snoeien van deze boomgaardjes  zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Doet u ook mee? Meld u zich dan snel aan voor de snoeicursus op zaterdag 18 maart van 09.30 tot 14.00 uur aan de Radioweg 76. Tijdens de cursus leert u de theoretische achtergrond rond de snoei van fruitbomen kennen die u meteen toepast in de praktijk.

Rond het sportpark Voorland/Middenmeer zijn verschillende fruitboomgaardjes geplant in het kader van Fruit4sport. De fruitbomen zijn geadopteerd door sportverenigingen en betrokken buurtbewoners. Samen met de afdeling Sport & Bos wordt vaak gewerkt aan het onderhoud van de fruitbomen zoals bemesten, inspecteren, maar ook snoeien en het oogsten van appels.

De fruitboom geeft ons veel, maar daar staat tegenover dat fruitgewas ook extra verzorging nodig heeft in vergelijking met een normale struik of boom. Een zorgvuldige snoei is één van de belangrijkste jaarlijks terugkerende ingrepen in de ontwikkeling en verzorging van een fruitboom. Het geproduceerde fruit komt terecht in de sportkantines waar Fruit4sport een positieve gedragsverandering wil aanmoedigen, door het aanbod van gezonde voeding en de consumptie in de verschillende sportkantines.

Aanmelden

U kunt zich tot 13 maart aanmelden via e-mail H.velders@amsterdam.nl. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.

Programma

9.30 uur: ontvangst met koffie
10.00 - 11.30 uur: theorie
11.30 - 13.00 uur: lunch
13.00 - 14.00 uur: praktijk

Waar

Radioweg 76 in het beheergebouw

De training wordt gegeven door Remco Kuhry.