AMSTERDAM - Hét paradijs voor sneakerliefhebbers met een overload aan sneakers, workshops, gadgets, live graffiti en exposities

Bijna iedereen heeft wel een paar sneakers in de kast staan, maar wil je je eens helemaal onderdompelen in de sneakerwereld en de bijbehorende cultuur? Dan is Sneakerness de place to go. Of je nou de nieuwste, meest exclusieve sneakers wil scoren of op zoek bent naar dat ene model van een paar jaar terug; op deze internationale beurs is er genoeg te zien en te doen. Dit jaar is de documentaire Patta For Life te zien en zullen er panelgesprekken zijn a la 'Zomergasten' met bekenden uit de sneakerwereld. Ook kan je dit jaar een workshop volgen waarbij je sneakers kan versieren met je eigen ontwerpen. Graffiti-kunstenaars zullen live aan het werk zijn en er zijn foto-exposities. Sneakerness vindt plaats in de Kromhouthal in Amsterdam Noord, tickets zijn hier verkrijgbaar.

BEKIJK HET PROGRAMMA

"We zitten in een vrij unieke situatie: waar vroeger één merk de trend domineerde, kijken consumenten nu meer naar wat een merk het beste doet. Basketball, running, court, classics en trail, hebben allemaal een ander merk wat uitblinkt in een bepaalde categorie. De consument is beter op de hoogte en shopt gerichter."
Matthijs van der Meulen (co-CEO Sneakerness)


Sneakerness vindt hierna plaats in Parijs (1 - 3 september) en Milaan
(14 - 15 oktober). Op 4 en 5 november is het event weer in Nederland, dat keer in Rotterdam.