AMSTERDAM - Vandaag, zaterdag 8 augustus, is op last van de voorzitter van de Veiligheidsregio AmsterdamAmstelland zalencentrum De Koning Party & Events gesloten. De sluiting is op grond van de noodverordening COVID-19 van de Veiligheidsregio.


Uit een rapportage van de GGD blijkt dat dat er drie clusters van besmettingen met COVID-19 te herleiden zijn aan feesten op deze locatie. Een cluster betekent dat 3 of meer besmette personen naar de locatie te herleiden zijn. Ook blijkt dat tijdens de feesten de voorwaarden uit de noodverordening zijn overtreden. Gezien de risico’s voor de volksgezondheid wordt de locatie per direct voor de duur van twee weken gesloten.

De GGD en Veiligheidsregio vragen mensen die De Koning Party & Events hebben bezocht extra alert te zijn. Bij klachten is het dringend advies thuis te blijven en een afspraak te maken voor een coronatest. Voor mensen die positief getest zijn en hun contacten geldt dat ze de richtlijnen van de GGD, bijvoorbeeld over quarantaine, moeten opvolgen. De GGD en de Veiligheidsregio drukken iedereen op het hart, zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen en alert te blijven op het naleven van de coronaregels. Dat betekent voldoende afstand houden, ook tijdens bruiloften en bij het uitgaan.