AMSTERDAM - Donderdag 7 november was de opening van de Ribera del Duero Pop-up Wijnbar. De tijdelijke Wijnbar vind je in Akhnaton op de Nieuwezijds Kolk 25, dit op loopafstand van Amsterdam Centraal.


Tijdens de opening werden de wijnen geschonken en de hapjes stonden klaar. De wijnen komen uit het Spaanse gebied Ribera del Duero dat is de oever aan de Duero, een rivier in Noord Spanje. De bar werd geopend door met Agustín Alonso González en Robert Verhoeven met een praatje over de 40 verschillende rosé en rode wijnen. Waar Ribera del Duer voor staat werd verteld door de technisch directeur van Ribera del Duero: Agustín Alonso González. Robert Verhoeven is de mede-eigenaar van Pitch PR en stond het evenement bij met zijn team.

Agustín Alonso González is verantwoordelijk voor al de flessen wijn uit dit gebied. Hij controleert elke fles wijn die de markt op gaat. En Robert is al dertien jaar mede-eigenaar van het bedrijf Pitch PR dit deze avond georganiseerd heeft.

Wij namens het Amsterdamsdagblad waren ook bij deze opening en hebben deze onwijs positief ervaren. De bar straalt Spaanse gezelligheid uit en de hapjes en wijn sluiten zich daar volledig bij aan. Wij vinden het zeker een aanrader. Voor de gene die zin heeft in het proeven van verschillende rosé en rode wijnen zou je er zeker eens langs moeten gaan.