AMSTERDAM - Op 22 september wordt het hoogste punt bereikt van nieuwbouwcomplex Senang in Amsterdam. Senang is voor de Alliantie de afronding van de ingrijpende vernieuwing van de Indische Buurt, die al in 2002 startte.

Senang ligt centraal in de Indische Buurt en grenst aan de Borneo-, Madura- en Sumatrastraat. Het nieuwbouwcomplex wordt medio 2022 opgeleverd en bestaat uit 83 sociale huurwoningen, 35 middensegment huurwoningen en drie bedrijfsruimten. De nieuwe woningen worden duurzaam en gasloos.

Op 22 september wordt het hoogste punt van Senang bereikt
En dat wordt op een bijzondere manier gevierd. Op het terras van Studio K, tegenover Senang, staan wethouder Ivar Manuel, Egbert Dekker van de woningbouwcorporatie de Alliantie en Patrick Immerzeel van bouwbedrijf Vink Bouw samen met een aantal genodigden stil bij de ontwikkeling van de Indische Buurt en de kroon op vele jaren werk en ontwikkeling: Senang.

Een hijskraan plaatst rond 15 uur het hoogste deel van de liftschacht
Een symbolische handeling op een bijzonder moment. Onder de genodigden is ook een aantal buurtbewoners. Een deel daarvan keert straks terug naar Senang. Anderen hielpen met het aankleden van de omheining van het gebouw, dat met kunstwerken, poëzie en bloembakken de omwonenden een plezierige en sfeervolle aanblik biedt.

In 2002 startten de Alliantie en de gemeente met het opknappen van de buurt
Later sloten ook de corporaties Eigen Haard en Ymere aan. Sinds 2002 is er veel veranderd. De Alliantie vernieuwde meer dan 1.800 woningen. De meeste daarvan werden gerenoveerd, zodat de karakteristieke architectuur in de buurt behouden bleef. De nieuwbouw, zoals Senang, sluit aan bij de oorspronkelijke architectuur en heeft een eigentijdse uitwerking met aandacht voor details.

Ook nieuwe ondernemers vestigden zich in de afgelopen jaren in de buurt
En de gemeente pakte de openbare ruimte aan. Het resultaat is een gezellige en veilige buurt, waar mensen met steeds meer plezier wonen. Senang is de kroon op het werk en de afsluiting van een bijzondere en succesvolle gebiedsaanpak.