AMSTERDAM - De Verkeersgroepen Amsterdam menen dat Gemeente Amsterdam/politie en overheid meer moeten doen aan het door rood licht rijden van Scooters en Brommers.

Het is al een jungle in Amsterdam omdat, zeker nu in coronatijd, sommige fietsers denken dat licht op een fiets onzin is en anderen dat rood licht niet voor hen als fietser geldt. Echter het laatste jaar beginnen ook eigenaars van scooters/brommers in het verkeer hetzelfde te doen; ‘door rood licht gaan’.

“Als een voetganger aangereden wordt door een fietser is het al erg, maar de snelheid van een scooter/brommer ligt nog hoger. Naast dat als een auto een scooter raakt ook de gemiddelde snelheid hoger ligt, dus zwaardere letselmogelijkheid”. De woordvoerder van de Verkeersgroepen Amsterdam meent dat de politie nu uit zijn winterslaap zou moeten komen en verkeersdeelnemers aan zou moeten spreken en of bekeuren.

Misschien moeten ook verzekeraars wakker worden…. “Als dit er insluipt, ‘door rood licht rijden normaal vinden’ als scooter/brommereigenaar, krijg je net als bij fietsers die door rood rijden: het er bijna niet uit…! Voetgangers en andere weggebruikers lopen dus meer gevaar!”

De Verkeersgroepen Amsterdam wensen alle scooters/brommereigenaren meer wijsheid toe in 2022! Met dank aan Electric scooters/Freepik.com