AMSTERDAM - Tientallen scooteraars demonstreerden gisteravond laat toeterend en met zwaailichten aan op verschillende plekken in de Amsterdamse binnenstad. Het gaat vermoedelijk om verschillende groepen. In de Van Woustraat was te zien dat de scooterrijders gele hesjes droegen.

Op de Bos en Lommerweg was te zien dat de scooteraars door rood reden en de weg wilden bezetten. Ook in de Van Hallstraat ging het er wild aan toe. Daar waren de scooterrijders behoorlijk luidruchtig toen ze de straat doorreden; ze toeterden aan één stuk door en een enkeling schreeuwde iets onverstaanbaars.

Daarnaast reden ze niet achter elkaar, maar kriskas door elkaar, waarbij er eentje ook over de streep reed en een gedeelte het fietspad innam.

'Positief beeld'
De toeteraars demonstreren tegen de helmplicht en het feit dat ze de rijbaan op moeten. De regels zijn gisteren ingegaan.Er is al een aantal keer geprotesteerd door scooterrijders, zo reden zij vorige week de A10 op. Toch spreekt verantwoordelijk wethouder Sharon Dijksma van een 'positief beeld'.