AMSTERDAM – Na het succes van Schuld of Onschuld – De Kerstmoord en De Droommoord komt Korthals Stuurman Theaterbureau opnieuw met een theatrale, online rechtszaak. Tussen kerst en oud en nieuw kunnen deelnemers als jurylid meespelen in Midwinternachtsmoord. Met rollen voor André van Duin, Gijs Scholten van Aschat, Kees Hulst, Randy Fokke, Renée Soutendijk, Patrick Nederkoorn, Rein van Duivenboden, Rami Kooti Arab, Tara Hetharia, Doris Baaten, Ronald Snijders en Muhsin Abdulwahab als verdachten, getuigen en experts. Wederom kruipt Jan Kooijman in de rol van advocaat van de verdachte, met tegenover hem Louise Korthals als officier van justitie. Voorzitter van de rechtbank is Jules Croiset.

Centraal in deze zaak staat de vraag: wie bracht de jonge docente Engels om het leven? De publieksjury, die gevormd wordt door de ticketkopers, velt het oordeel.

Op maandag 27 december 2021 om 10.00 uur start het Midwinternachtsmoord-proces. Wie een ticket koopt, krijgt online toegang tot steeds weer nieuwe video-getuigenissen, verklaringen en pleidooien. Na de vijf procesdagen is het aan de deelnemers om te beslissen… Middels hun stem kunnen zij besluiten of de verdachte in hun ogen schuldig is of niet. De voorzitter velt uiteindelijk het oordeel op basis van de meerderheid van de stemmen. Vervolgens ziet de jury in een video wat er daadwerkelijk die bewuste dag gebeurde en of ze het bij het juiste eind hadden.

Een midwinternachtsmoord
Op zaterdagmiddag 7 december 2019 wordt op middelbare school het Hermes College - net na de repetities van het toneelstuk Een Midwinternachtsdroom - het levenloze lichaam aangetroffen van de jonge docente Engels Lieke de Waal. Hoofdverdachte is de net ontslagen docent biologie Nico Meddens, die op voet van oorlog leefde met het slachtoffer. Nu, ruim twee jaar later, staat Meddens terecht.

Theaterproducent Korthals Stuurman lanceerde Schuld of Onschuld voor het eerst vorig jaar kerst met De Kerstmoord om de theaterliefhebber een alternatief te bieden toen theaterbezoek door corona niet mogelijk was. In maart volgde een nieuw proces, De Droommoord, en ook dit werd een groot succes. Vandaar dat werd besloten het concept nu een vervolg te geven met Midwinternachtsmoord, geschreven door Eva Gouda.

Meer informatie en algemene ticketverkoop: www.schuldofonschuld.nl Een ticket kost 15 euro + 1,21 servicekosten.

Regie Pitt de Grooth
Tekst Eva Gouda
Met Louise Korthals, Jan Kooijman, Jules Croiset, Kees Hulst, André van Duin, Randy Fokke, Gijs Scholten van Aschat, Rein van Duivenboden, Rami Kooti Arab, Tara Hetharia, Doris Baaten, Renée Soutendijk, Ronald Snijders, Patrick Nederkoorn en Muhsin Abdulwahab.
Producent Stichting TOF i.s.m. Korthals Stuurman Theaterproducties
Trailer https://youtu.be/LOEL_U-Y0Ew