AMSTERDAM - Afgelopen vrijdag heeft het Schipholfonds een bedrag van € 55.997,69 uitgereikt aan 10 organisaties uit de omgeving van Schiphol die een aanvraag deden voor een sportief project.

Hockeyclub Spaarndam ontving de hoogste donatie van € 9.750,- voor een multifunctioneel hockeycourt. Deze jonge club beschikt over 1 kunstgrasveld en heeft meer ruimte nodig voor trainingen en wedstrijdjes voor de jongste jeugd. Met dit nieuwe hockeycourt kan aan deze vraag worden voldaan.

Kano Vereniging Waterwolf uit Nieuw-Vennep is ook een kleine, groeiende club, die met de bijdrage van € 4.500,- 4 nieuwe kajaks kan aanschaffen, zodat meer jeugdleden mee kunnen doen met kanopolo.

Sportvereniging Overbos uit Hoofddorp ontving € 5.000,-. Deze vereniging is een van de grootste voetbalclubs in de Haarlemmermeer en heeft ook een afdeling voor G-voetbal en walking voetbal voor ouderen. Er wordt gebruik gemaakt van verplaatsbare doelen en deze zijn aan vervanging en aanvulling toe. De vereniging kan door de bijdrage van het Schipholfonds diverse jeugddoelen en minidoelen aanschaffen.

Het Schipholfonds
Het Schipholfonds is in 1994 opgericht, op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol, met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen. Het fonds ontvangt jaarlijks een schenking van de luchthaven. Het Schipholfonds.

Het Schipholfonds steunt projecten die als thema sportief bewegen hebben. Voor dit thema is gekozen omdat bewegen bij uitstek mensen verbindt en bijdraagt aan goede gezondheid. Meer informatie kunt u vinden op de website www.schipholfonds.nl