SCHIPHOL - De komende tijd kunnen mensen op Schiphol winkelen bij een filiaal van Albert Heijn zonder kassa. De betaling van de producten gaat automatisch. De winkel, van 14 m2, is vanaf vandaag open.


In september begon Albert Heijn met de proef met zo'n digitale winkel. Het gebouwtje kan (tijdelijk) neergezet worden op plekken waar behoefte is aan een kleine winkel. Afgelopen tijd stond het gebouw voor het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam.

Nu staat de Albert Heijn op het Jan Dellaertpleijn voor Schiphol Plaza. Daar blijft hij twee maanden staan. Het doel is testen hoe de techniek en klantervaring beter kunnen.

Het systeem werkt zo: je scant een contactloze betaalpas bij de deur, die dan vanzelf opengaat. Vervolgens pak je de producten die je nodig hebt. Daarna kun je gewoon naar buiten lopen. De boodschappen die je pakt, worden automatisch geregistreerd en betaald.

Trots
"Snelheid en gemak staan bij onze reizigers voorop. We geven daarom graag een podium aan deze innovatie van Albert Heijn en zijn natuurlijk ontzettend trots dat we bezoekers aan Schiphol als eerste de voordelen kunnen bieden van digitaal winkelen", laat een woordvoerder weten.