AMSTERDAM - Scholieren van het Lely Lyceum en de Amsterdam International Community School (AICS) gaven afgelopen vrijdag het Zandkasteel in de Amsterdamse Bijlmer een flinke lik verf. Onder begeleiding van graffiti-experts zijn de houten panelen aan de buitenkant het monumentale pand flink verfraaid. Dat deden de scholieren om de kersverse samenwerking van Van Wijnen Amsterdam en JINC Amsterdam te vieren. En zo de verbinding te leggen met de scholieren van AICS, die straks haar deuren opent in drie van de tien torens van het Zandkasteel.

Jongeren komen samen

Er zijn veel kinderen in onze maatschappij, die opgroeien met een sociaaleconomische achterstand. Wij dragen er graag aan bij dat alle kinderen een platform krijgen waarop ze op basis van hun talenten kansen krijgen en niet op basis van hun afkomst. Vandaag hebben we genoten van het enthousiasme en de creativiteit van deze diverse groep, het resultaat mag er wezen!" vertelde Sjoerd Pronk, Vestigingsdirecteur Van Wijnen Amsterdam enthousiast: '

Een echte actieve samenwerking tussen de leerlingen van het Lely Lyceum en AICS, tijdens het maken van de schetsen en het graffiti spuiten! JINC kijkt uit naar een leuke toekomstige samenwerking met van Wijnen." AICS voegde daar nog aan toe: "Seeing how well the students collaborated, made new connections, and were able to incorporate all their unique ideas into beautiful murals was amazing."

Niet zomaar geklieder

De scholieren werkten ontzettend hard onder begeleiding van Graffiti-experts van Graffitifun, opgericht door Michel Steers, geboren en getogen in Holendrecht, om de hoek bij het Zandkasteel. Tijdens de design-lessen op het AICS zijn de leerlingen een aantal weken voorafgaand gaan ontwerpen. Alle tekeningen samengevoegd en improvisatie heeft ervoor gezorgd dat het eindresultaat echt heel erg kleurrijk is geworden. De leerlingen wisten elkaar goed te helpen, te steunen, uit te dagen en vooral samen te genieten. Uiteraard is iedereen zorgvuldig omgegaan met het Monumentale karakter van het Zandkasteel.

JINC

JINC is een organisatie die jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand een eerlijkere kans wil geven op de arbeidsmarkt. Dat doet JINC door jongeren op TaalTrips en Bliksemstages te sturen, ze te koppelen aan een coach uit het bedrijfsleven, en ze te trainen op het gebied van solliciteren, digitale vaardigheden, plannen en ondernemen. Van Wijnen Amsterdam gaat als partner van JINC daarbij helpen verzorgt stages en andere activiteiten voor jongeren die bij JINC zijn aangesloten.

Zandkasteel

In de Amsterdamse Bijlmer verbouwt Van Wijnen Amsterdam een deel van het monumentale Zandkasteel tot school. De toekomstige gebruiker is de Amsterdam International Community School (AICS). De werkzaamheden zijn in volle gang en de school opent september 2023 zijn deuren.