AMSTERDAM - Door de uitbraak van het corona-virus is ook het Concertgebouw in Amsterdam gesloten. Daarom: 'Muziek, thuis op de buis'. Aanstaande vrijdag 10 april 2020 wordt daarom de Matthäus-Passion van het Koninklijk Concertgebouworkest nu speciaal voor liefhebbers en geïnteresseerden uitgezonden op de lokale Amsterdamse televisie Salto.nl.


Het Concertgebouworkest had in de aanloop naar Pasen maar liefst dertien uitvoeringen van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach gepland. Dat gaat helaas niet lukken...Echter speciaal voor deze gelegenheid is het Concertgebouw de archieven ingedoken, waaruit een schitterende uitvoering uit 2012 is opgeduikeld. Deze zal getoond en ten gehore worden gebracht.

Deze versie van deze Matthäus-Passionis is gedirigeerd door Iván Fischer en kwam tot stand in samenwerking met het Groot Omroepkoor en het Nederlands Kinderkoor. Op deze manier zorgt het orkest - mede door inzet van de Directie en medewerkers van het Concertgebouw - toch nog voor het 'vertrouwde' muzikale Paasgevoel'.

Vrijdag 10 april 2020 om 20.00 uur op Salto 1 op uw televisie te vinden. Wat wel heerlijk is: tijdens deze uitvoering kan men een kopje koffie drinken, een glas wijn nemen en ...kuchen... wat anders bijna 'not done' is ....ondanks de gemiddelde lange 'zittijd' van een Matthäus-Passion (3 uur).