AMSTERDAM - Geluk komt soms van veraf; en dat overkwam kunstenaar Willem van Weeghel die net de afgelopen maanden een allang geplande expositie in.. Rusland had.

Kinetisch kunstenaar Willem van Weeghel maakt prachtige dingen en dat vonden de Russische curatoren ook.. Een grote solo top-expositie in St Petersburg! En toen brak de oorlog uit.

Vraag niet hoe, met welke steun en door wiens duwen het is gelukt; maar zijn bijzondere werk is net terug uit Rusland. Niemand is meer gelukkiger dan van Weeghel zelf: De kunstenaar was behoorlijk gedeprimeerd, er zat namelijk ook ‘jeugdwerk’ bij… en hij had plots geen werk in voorraad meer voor andere exposities in het jaar 2022..

Dus toch een bedankje aan alle kunstgevoelige Russen namens van Weeghel die geholpen hebben: met dat kunst en oorlog niet teveel op elkaar ‘af-reageren’. Naast de buitengewone inzet van het #erarta_museum en #smithdavidsongallery.

Hier in deze link een stukje van de Russische tv zender, opgenomen in het programma Briljantjes tv bij Salto Amsterdam. Een programma dat in de laatste 5 minuten, naast landelijke kranten en tv, naast het Amsterdams Dagblad, aandacht vroeg voor het werk en teruggave van het werk van van Weeghel: https://www.salto.nl/programma/briljantjes/4gImyAv2xGGmQQIWI6Iq66

“Geluk zit in een beweeglijk hoekje”, aldus fans van van Weeghel’s werk!