AMSTERDAM - Het Concertgebouw presenteert op woensdag 3 april een avond met muziek en interviews rond de Bed-In for Peace van John Lennon en Yoko Ono, in 2019 precies vijftig jaar geleden. Met de toevoeging van Roel van Velzen is de line up compleet. Ook Maaike Ouboter, Bertolf, Marike Jager en Yorick van Norden brengen muzikale odes aan het stel. Speciale gast Mark Lewisohn, de meest vooraanstaande Beatles-kenner ter wereld en andere gasten die er destijds bij waren, kijken terug op dit bijzondere moment in de muziekgeschiedenis.

John Lennon en Yoko Ono sloten zich in 1969 een week lang op in het Amsterdamse Hilton Hotel. Het pasgetrouwde stel probeerde met hun actie een statement te maken voor wereldvrede. Van over de hele wereld kwamen journalisten langs om Lennon en Ono in Kamer 702 te interviewen. Presentator Gijs Groenteman neemt ons mee naar die bijzondere week en de impact die het had op de wereld. Deze boodschap van wereldvrede lijkt anno 2019 nog immer relevant en minstens zo actueel. Daarnaast zijn er enkele interviews met mensen die erbij waren, vijftig jaar geleden, zoals Jan Donkers en een iemand die als enige fan toegang werd verleend.

Op de setlist staan o.a. Come Together, Give Peace a Chance, Imagine, Instant Karma!, The Ballad of John and Yoko, Revolution, Oh My Love en meer. Marieke Jager en Bertolf namen onlangs een voorproefje op in suite 702 van het Hilton hotel en die video volgt spoedig.

Van 25 tot 31 maart 1969 hielden Lennon en Ono hun eerste Bed-In in suite 702 van het Hiltonhotel in Amsterdam. Even daarvoor waren beiden getrouwd en ze dachten met deze actie de aandacht die hun huwelijk trok te kunnen aanwenden voor de bevordering van de wereldvrede. In het Amsterdamse Hilton bracht het jonge paar inderdaad de gehele tijd door in bed, waarbij de (internationale) pers iedere dag werd uitgenodigd om tussen 9 uur 's ochtends en 9 uur 's avonds een bezoek te brengen. De kamer was versierd met afbeeldingen van het vredesteken en met teksten als Hair Peace en Bed Peace die opriepen tot vrede. De Amsterdamse Bed-In wordt bezongen in The Ballad of John and Yoko (Drove from Paris to the Amsterdam Hilton, talking in our beds for a week. The newspapers said say what're you doing in bed, I said we're only trying to get us some peace) (bron: Wikipedia)

REMEMBER LOVE – TRIBUTE TO JOHN & YOKO’S BED-IN FOR PEACE
- Line up: Maaike Ouboter, Roel van Velzen, Bertolf, Marike Jager, Yorick van Norden, Mark Lewisohn, Jan Donkers, Gijs Groenteman e.a.
- woensdag 3 april 2019
- Het Concertgebouw
- Grote Zaal 20.15 – 22.35
- Entree: € 25 – 39

Meer informatie: https://www.concertgebouw.nl/concerten/remember-love-50-jaar-na-john-yokos-bed-in-for-peace/03-04-2019