AMSTERDAM - Vandaag belde een GGD-medewerker diverse locaties in Amsterdam op waar mensen zich de komende weken konden laten vaccineren: “We hebben een tijdelijke stop voor buurtgericht”!

De reden dat het buurtgericht vaccineren 4 weken stopgezet wordt is dat er een nieuw vaccin is goedgekeurd. Mensen denken dat ze die al kunnen krijgen. En dat is vermoedelijk de reden dat het RIVM tijdelijk de vaccinaties niet wil laten zetten op buurtgerichte locaties. Men verkocht veel ‘neen’, het nieuwe vaccin is er nog niet. Terwijl de burgers net blij waren met de buurtgerichte lokatie vlakbij huis.

Heel vervelend voor hen die nu net naar een buurtgerichte locatie toe wilden gaan... dus veel vrijwilligers moeten daar nu weer iets mee doen: “Teleurgestelde mensen opvangen”.

De GGD heeft wel PR-teams die komen steunen om dit aan burgers uit te leggen! Men kan gelukkig wel naar de Rai en andere vaste locaties om alsnog de 4e booster te laten zetten als men die prik nog niet had.

Echter de andere vraag die blijft is de vraag over zorgkosten: Wat gaat men straks doen met het 4e vaccin, of booster, dat er zeker nog in grote getale is, als de nieuwe komt, in tijden van duurzaamheid..... Toch niet weggooien???

Over 4 weken gaat de GGD weer buurtgericht proberen in te roosteren en misschien is het nieuwste vaccin dan op die nieuwe data aanwezig. Zodat men snel buurtgericht bij buurtcentra als Wijkcentrum d’Oude Stadt e.a. weer terecht kan langskomen