AMSTERDAM - De alweer 8e editie van het RIGHTABOUTNOW INC. Festival vindt plaats op do 15, vr 16 en za 17 december 2022. Met de opening op 15 december in Bar Bario, en een programma op 16 en 17 december in de Brakke Grond in Amsterdam, i.s.m. de Brakke Grond en het Prins Claus Fonds.

Het RIGHTABOUTNOW Festival is een platform voor opmerkelijke nieuwe makers en artiesten uit verschillende disciplines die de meerstemmigheid van de stad spiegelen. Nu, in deze tijden van enorme crisis en transitie, is daar meer dan ooit behoefte aan.

Het RAN Festival houdt de vinger aan de pols van de urban arts en een nieuwe generatie makers en artiesten, die niet in hokjes te plaatsen zijn.
Na een online corona editie van het festival in 2020 mogen we nu uitpakken in december 2022 met een spectaculaire opening van het festival in Bar Bario, en een waanzinnige line-up in de Brakke Grond in Amsterdam, met onder andere Fokke Simons, Illnolegde, DefMaa MaaDef met Ella John, Ébana Garin, Lila Magnin, Sunday Obiajulu Ozegbe, BOИSU, Babs, DJ All Star Fresh en nog veel meer (inter)nationale artiesten.

De première van theatraal hiphop performance Kraai van Joris Buizer, speciale documentaire vertoning uit de serie GIRLS, GIRLS, GIRLS (NTR/Moondocs) van Soulaima el Khaldi, MidS/MC/RAN INC. Legacy Expo & Lecture en een Special Collab met Top Notch: Top Notch Seminar en meer.

RAN INC. Festival
Er klinken steeds meer uitgesproken stemmen in het publieke debat die een ander perspectief hebben op wat en wie Nederland, Europa en de hele wereld nu is en hoe we samen een gelijkwaardig samenleving vormgeven. Deze stemmen hebben een platform nodig, een huis waar ze zichzelf kunnen zijn.

Het RAN INC. Festival is al meer dan 10 jaar dé plek in Nederland waar deze stemmen een platform vinden, stemmen als Alida Dors, Brian Elstak, Gregory Porter, SMIB, Quinsy Gario, Fadda Freddy, Hassan Mahandalie, TNO, Rimon, Loyle Carner, Gianni Grot, Linar Ogenia, Sly Johnson, Filosofische Stilte, Ivan Words, Nana Adjoa en nog veel meer eigenwijze stemmen, nieuwe stemmen.

Bekijk HIER een korte impressie van de editie van het RAN Festival in 2019.
Bekijk HIER een impressie van eerdere edities van het RAN Festival.

De Brakke Grond
De Brakke Grond is er voor Vlaamse kunstenaars en Nederlandse kunstliefhebbers die hun grenzen willen verleggen. We initiëren en realiseren programma’s en samenwerkingen in ons huis in Amsterdam. brakkegrond.nl

Prins Claus Fonds
De missie van het Prins Claus Fonds is het ondersteunen, eren en verbinden van kunstenaars en cultuurbeoefenaars in Afrika, Azië, Latijns-Amerika, het Caribisch gebied en Oost-Europa, vooral waar culturele expressie onder druk staat. princeclausfonds.org

Houd de website rightaboutnowinc.com en onze socials in de gaten voor de bekendmaking van het hele programma en het bestellen van kaarten.

Bekijk HIER de teaser voor RIGHTABOUTNOW Festival 2022.