AMSTERDAM - Recycle Valley organiseert op zondag 29 oktober 2023 een opruimactie langs het Noordzeekanaal en het IJ in opdracht van Rijkswaterstaat. Dit doen wij in samenwerking met de stichting Duurzame Innovatie en is onderdeel van ons grote doel: ‘Schone waterwegen tussen Den Helder en Maastricht’!


Men maakt langs beide oevers het Noordzeekanaal èn het IJ al suppend, varend, en lopend schoon van IJmuiden tot Amsterdam, een stuk van ongeveer 33 kilometer(x2!). Het doel van de actie is om met buurtbewoners en andere betrokkenen in de omgeving van de wateren, het kanaal en de rivier schoon te maken van zwerfafval. Dit project heet: Het Noordzeekanaal èn het IJ Schoon!

Men heeft het kanaal en de rivier opgedeeld in verschillende trajecten van ongeveer 3 kilometer met duidelijke start- en eindpunten. Bij aanmelding kun je zelf een traject uitkiezen ergens langs het Noordzeekanaal of het IJ die je zou willen lopen. Alle trajecten gaan om 11.00 uur van start, en eindigen tussen 12.00-12.30. De eindpunten zijn vaak horecagelegenheden waar de deelnemers een warme drank of glaasje fris kunnen krijgen als dank voor hun inzet.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op www.duurzameinnovatie.eu