HAMONT - Zeer binnenkort verschijnt ‘Seks & Drugs & De Brassers (en toen?)’ van Ben Deckers. Nog voor verschijning staat het boek al bekend als de meest onbeschaamde en openhartige Vlaamse punckrockbiografie ooit.

Ben Deckers vertelt in ‘Seks & Drugs & De Brassers (en toen?)’ zijn eigen verhaal. Helemaal in zijn eigen stijl, waarbij impressies en herinneringen voorbij wervelen. Sommige onvolledig en fragmentarisch, andere gedetailleerd uitgewerkt, zoals het geheugen dat wil. Zijn wilde punkjaren in het noorden van Limburg, zijn ervaringen als keyboardspeler van De Brassers, zijn onderdompeling in de Antwerpse drugscene, zijn vier jaar in de ontwenningskliniek en ettelijke keren van herval, de overwinning die hij uiteindelijk op zichzelf behaald heeft en al het goeds dat daaruit is voortgekomen: met het hart op de tong kijkt Ben terug op een leven van vallen en opstaan, van seksuele en muzikale hoogtepunten tot momenten van diepe wanhoop en ellende.

Jimi Hendrix en Lou Reed, dat waren de muzikanten waar Ben naar op keek toen hij jong was. Rocksterren die volop seks hadden en zich te buiten gingen aan drugs. Rock is uiteindelijk punk geworden, en later De Brassers. Aan seks en drugs heeft Ben zich met volle teugen gelaafd.

Tot er plots niets meer was…

Toen zijn jongensdroom in vervulling ging doordat hij als korg-keyboardspeler bij 'De Brassers' gevraagd werd, brak een tijd aan van het gebruiken van drugs, veel drugs. Na een overdosis en een alcoholvergiftiging ontwaakte hij op zijn 33ste in het ziekenhuis. Hij overleefde en ging de drughulpverlening in. Met steun van familie en vrienden lukte het hem uiteindelijk om af te kicken en pakte vanaf dat moment zijn leven anders aan. Hij zette, onder de noemer Tsjernotrip, drie gewaardeerde solo theatermonologen op en behaalde het diploma orthopedagogie, zette culturele projecten op voor de VDAB en exposeert met zijn schilderkunst. Met een enorme levenslust en onder het motto: Het beste moet nog komen!

Deckers: “Dat ik überhaupt al zo oud ben geworden is een wonder, een wonder dat ik koester. Waarschijnlijk omdat ik met de schaduwen, de doden en de dieren praat. Want elke seconde, elke minuut, elk uur, elke dag, krijgt het leven een mooiere glans, transparant en duurzaam.”
Ben Deckers geeft met ‘Seks & Drugs & De Brassers (en toen?)’ een puur, rauw en volstrekt eerlijke inkijk in zijn leven.

Boekinformatie
‘Seks & Drugs & De Brassers (en toen?)’ | ISBN: 9789493242975 | Paperback, 300 pagina's |
€ 22,50 | Uitgeverij: Willems Uitgevers | onder meer te bestellen via https://boeken.cafe/boek/sexdrugsde-brassers-en-toen-ben-deckers