AMSTERDAM - Je vindt een oude pick-up terug op zolder en je mist een adapter met dat ene speciale pinnetje.. waar ga je dan naar toe?

Nu dat is niet zo makkelijk in Amsterdam. We deden een oproep op facebook en bijna alle bekenden verwezen ons naar; Radio Rotor in de Kinkerstraat in Amsterdam. Allemaal mensen uit andere hoeken van de stad kwamen ….op dezelfde naam! Toeval? Wij deden een onderzoekje of Radio Rotor ons dan ook werkelijk kon helpen. Alleraardigst geholpen, maar ja ‘met die foto alleen’ ging het niet.

De volgende dag teruggekomen met de pick-up; en jawel hoor; het speciale pinnetje was op voorraad. Men haalde zelfs een grammofoonplaat tevoorschijn om te testen en even later schalde de muziek door het vaste boxje van de pick-up. We lieten wat speakers zien; “konden we daar nog wat mee?”; even later werd het bijna een feestje daar; want luid en duidelijk kwam nu de muziek uit de 2 mooie boxen! Dolgelukkig vertrokken we!

Wie zijn “Radio Rotor” en wat betekent die naam*? Sinds 1936 is het bedrijf op die plek gevestigd. Wel met wisselende eigenaren; nu de gebroeders Michels. Technisch geweldig onderlegd, vreselijk aardig en vakkundig wordt de klant geholpen. In heel Amsterdam zijn vermoedelijk nog 3 andere winkels op dit gebied actief. Maar Radio Rotor is de “specialist” waar mensen van heinde en ver komen; zo bijzonder zijn ze!

*Een rotor is een algemene naam voor een draaiend onderdeel van een constructie of een machine. Bron Wikipedia.