AMSTERDAM - Vanaf 1 mei delen kinderen en jongeren wekelijks unieke verhalen, prachtige muziek en creatieve items uit azc's door heel Nederland.

De Vrolijkheid maakt in tijden van Corona radio onder unieke omstandigheden vanuit de huiskamer van presentator Imani Mchimbwa. Mchimbwa presenteert interviews via telefoon, tracks die op afstand zijn gemixt, en verhalen en muziek uit heel Nederland. De radio biedt kinderen en jongeren de mogelijkheid om met elkaar in contact te blijven en laat luisteraars kennismaken met de jongste generatie muzikanten, verhalenvertellers en geluidskunstenaars.

Luisteren
Vanaf 1 mei is er elke vrijdag om 17:00 een nieuwe radioshow te beluisteren. Met muziek, verhalen en unieke items voor en door kinderen en jongeren uit azc's in heel Nederland. De uitzendingen zijn te beluisteren via de app voor Android en Apple. Meer informatie.

De Vrolijkheid
De Vrolijkheid, voluit Nationale Stichting ter bevordering van Vrolijkheid, is een netwerk van professionele kunstenaars en regelaars. Samen met een bonte stoet vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders worden wekelijks meer dan 100 kunstprojecten op bijna 30 azc's gerealiseerd. Dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst zijn het instrument om verhalen vorm te geven.

Hoewel de activiteiten van de Vrolijkheid in verband met COVID-19 momenteel niet op het azc kunnen plaatsvinden, wordt er hard gewerkt om ook van buitenaf creatieve momenten en kunstzinnige activiteiten mogelijk te maken.

Jeansen Djaoen en andere radio professionals
De uitzendingen van Radio de Vrolijkheid worden ontwikkeld in samenwerking met Jeansen Djaoen. Jeansen is eindredacteur radio en reporterscoach bij FunX. Eindredactie wordt verzorgd door documentairemaker Mirjam Marks en productie door Fleur van Gelderen van de Vrolijkheid. Verschillende professionals uit het vak zijn betrokken bij de radioworkshops op afstand.