AMSTERDAM - Arne Bartelsman is een nieuwe ster bij de PvdA. Een bevlogen sociaal-democraat die zich voor zijn mede-mens wil inzetten.

Bartelsman is in Amsterdam geboren en heeft een deel van zijn studie in Engeland gedaan, Politicologie en Economie. Daarna terug naar Amsterdam, de stad die hij niet kan missen, weer doorgegaan met zijn studie. Dan wonend en levend in andere continenten, van Zuid-America, via Africa naar Noord-America (New York). Ook het bekende ‘diplomatenklasje’ heeft hij mogen belopen.

Nu gezeteld in Amsterdam, met zijn jonge gezin en met een baan als ambtenaar in Den Haag. Vanaf 16 maart 2022 kijkend naar de stad met het oog van een politicus. Want vele mensen menen dat de PvdA het in de stadsdeelcommissie Centrum zeker gaat redden met 2 zetels van de 11. “Liefst meer”.

Zijn inspiratie om politiek actief te worden? Het moment dat Wethouder Lodewijk Asscher, die tegen het beleid van Minister Kamp (stage=werk, dat is verboden voor een niet-statushouder) inging. En meldde dat ‘MBO-leerlingen zonder status in Amsterdam, wel een stage mochten lopen en zonodig bij de Gemeente Amsterdam’. “Hoe kun je je schoolopleiding afronden als je geen stage mag lopen?”

Op bezoek bij wijkcentrum d’Oude Stadt wordt Bartelsman enthousiast uitgelegd over participatie en burgers en over inloop van burgers daar. Maar ook over de vele andere activiteiten en netwerken die in en via het wijkcentrum lopen.

Bartelsman woont midden in het oude centrum van Amsterdam en ziet wat er aan de hand is. En wil zich daar zeker extra voor gaan inzetten; net als zijn voorvrouw en leider in Amsterdam Marjolein Moorman geeft hij aan: ‘Gelijke rechten, gelijke kansen’ en ‘We wonen ook met zijn allen in deze stad, dus minder toeristische monocultuur!’