AMSTERDAM - Veertien ambassadeurs gaan in Zuid een gezondere leefstijl promoten bij kinderen en hun ouders om overgewicht tegen te gaan. Tour-Ambassadeur’ uitgereikt.

De nadruk ligt daarbij op de Diamantbuurt en de burgemeester Tellegenbuurt. Op 7 december kregen ze de certificaten ‘Op Gezonde Dit gebeurt in het kader van ‘Op Gezonde Tour’, een onderdeel van Zo Blijven Wij Gezond in Zuid.

Op gezonde Tour

De ambassadeurs zijn getraind om ouders en kinderen te stimuleren om gezonder te leven. De training is verzorgd door de organisatie Dream Support met het programma ‘Op Gezonde Tour’. Binnen dit programma hebben de ambassadeurs vijf workshops gevolgd. Wat hebben ze daar zoal geleerd?

  • Kennis over een gezonde leefstijl
  • De dialoog met ouders aan te gaan over een gezonde leefstijl.
  • Het bedenken en uitvoeren van gezonde acties voor gezinnen in de buurt. Via deze acties bereiken zij weer andere gezinnen en verspreid de boodschap zich.

Gezonde leefstijl is belangrijk voor iedereen

Verantwoordelijk bestuurder Marijn van Ballegooijen reikte op 7 december certificaten uit aan de ambassadeurs.

Marijn van Ballegooijen: ”Een gezonde leefstijl is belangrijk voor iedereen. Een gezond gewicht is daar een belangrijk onderdeel van. Dankzij deze actieve groep buurtbewoners en de kennis en training van Dream Support wordt de boodschap van een gezonde leefstijl in Zuid verspreid. Het is een leuke, actieve groep die zich met veel enthousiasme inzet in de buurt. Deze groep is bijzonder omdat er zowel jongeren en volwassenen aan deelnemen. Daarnaast heeft een groot deel van de groep mooie plannen om ook na het programma actief te blijven en activiteiten op te gaan zetten in Amsterdam Zuid. Met veel plezier en trots heb ik de certificaten aan hen uitgereikt.”