AMSTERDAM - Het fiets- en wandelpad in de Klein-Duivendrechtse Polder wordt gedurende het broedseizoen van 15 maart tot 15 juni afgesloten. Dit gebeurt op verzoek van de Agrarische Natuurvereniging de Amstel (AVN) en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) Amstelveen.

De afsluiting moet ervoor zorgen dat de weidevogelstand verbetert. De Duivendrechtse polders zijn van oudsher bekend als weidevogelgebied. Onderzoek heeft uitgewezen dat weidevogels voor hun broedsucces onder meer afhankelijk zijn van open, ongestoorde gebieden van minstens 40 hectare in omvang. Gedurende drie jaar wordt bekeken of dit een verbetering van de weidevogelstand inluidt.

Alternatieve route

Bij afsluiting kan er gebruik gemaakt worden van het Molen-/ Weide pad en van de fietspaden in Over-Amstel. Daarnaast blijft de polder bereikbaar via de Amstel, omringende fietspaden en de recreatiehofjes

Kom vogels spotten

In Groengebied Amstelland bij het Landje van Geijsel, zijn vogels te spotten zonder ze te storen. Het 'Landje van Geijsel' in Ouderkerk aan de Amstel is te vinden aan de Amstelzijweg. Een populaire plek onder vogelaars. Binnen in de vogelkijkhut is van alles te lezen over de vogels, hun uiterlijk en de aantallen.

Op de site van Groengebied Amstelland vindt u meer informatie.