ZANDVOORT - Wandelend genieten van een bijzondere omgeving in en rond Zandvoort? Doe dan mee met het wandelevenement de 30 van Zandvoort! Le Champion organiseert op zaterdag 25 maart voor de 7e keer deze mooie wandeling. Je wandelt door en rond de bekendste badplaats van Nederland

met dertig afwisselende kilometers en veel historische bezienswaardigheden. Ook kun je er voor kiezen om een route van achttien kilometer te wandelen. Beleef dit geweldige wandelevenement mee in het eerste weekend van de lente!

Een wandeling met historische bezienswaardigheden

Beide afstanden van de 30 van Zandvoort starten vanaf Circuit Park Zandvoort en zijn uitgezet over het Noordzeestrand en door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Onderweg kom je bijzondere bezienswaardigheden tegen. Op de 30 kilometer is dat bijvoorbeeld Landgoed Duin en Kruidberg. Halverwege het parcours passeer je dit landgoed wat ontstaan is door een samenvoeging van twee landgoederen, Landgoed Duin en Berg en Landgoed Kruidberg. Na ongeveer 18 kilometer wandelen kom je langs de Ruïne van Brederode. Deze ruïne is een overblijfsel van het middeleeuwse kasteel van de heren van Brederode. Na 20 kilometer loop je over het landgoed Caprera. Dit landgoed huisvest naast een veertig hectare groot wandelpark ook een openluchttheater. De route wordt vervolgd naar het kopje van Bloemendaal met een prachtig uitzichtpunt “De Wilhelminaduin”. Tijdens de route van 18 kilometer kom je het bijzondere Vogelmeer tegen en loop je langs het Wisentengebied Kraansvlak. Het Vogelmeer en het Wisentengebied zijn de meest dierrijke gebieden op de route. De wandeling eindigt in het centrum van Zandvoort en kun je afsluiten met een hapje en drankje op een van de gezellige terrasjes.

Lopen door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Midden in de Randstad tussen IJmuiden, Haarlem en Zandvoort, ligt het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit natuurgebied wordt het meest gevarieerde natuurgebied van Nederland genoemd. Hier kun je heerlijk uitwaaien op het strand en de adembenemende bossen beschouwen. Tijdens de 30 van Zandvoort ontdek je dit verrassende stuk Nederlandse natuur. Je komt onder andere Schotse Hooglanders, Koninkpaarden, pony’s en schapen tegen. Het Kennemerstrand is een mooie duinvallei met vele zeldzame planten. Kijk voor meer informatie en inschrijven voor deze prachtige wandeling op www.30vanzandvoort.nl. Inschrijven kan t/m 13 maart.