AMSTERDAM - Kinderen en hun telefoon: ze lijken met elkaar vergroeid. Handig voor huiswerk en het rooster. En geweldig om de hele tijd contact te houden met vriendjes en vriendinnetjes. Maar via die telefoon kunnen er ook vervelende dingen binnenkomen. Zoals naaktfoto’s of andere seksueel getinte foto’s. Daar wilt u uw kind natuurlijk tegen beschermen. Gemeente Amsterdam en Qpido helpen u daarbij. Dat doen we door u tips te geven via een speciale website, www.hetgesprek.amsterdam.

Sexting

‘Sexting’ is het versturen van naaktfoto’s of andere seksueel getinte foto’s van kinderen via smartphone, tablet of computer. Dat komt steeds vaker voor, zowel op basisscholen als op middelbare scholen.

Iedere ouder wil zijn of haar kind beschermen

Ouders en opvoeders willen hun kinderen beschermen tegen de nadelige gevolgen van sexting. We geven u tips die u met uw kind kunt bespreken. Wat moet je doen als je zo’n foto krijgt? Mag je die foto doorsturen? Wat doe je als iemand een bewerkte foto van jou met de klassen-appgroep deelt?

Het Gesprek

Zo’n gesprek is niet makkelijk, en soms weet u misschien niet genoeg over social media om uw kind goed te helpen. Die informatie staat op website www.hetgesprek.amsterdam. Op die site staan ook tips om het gesprek over dit onderwerp met uw kind op een laagdrempelige manier te kunnen openen.