AMSTERDAM - Afgelopen week werd Stichting de Vrolijkheid verrast met een extra schenking van de Postcode Loterij. Met een cheque van meer dan 1,5 miljoen stond Felicia Hudig, relatiebeheerder van de Postcode Loterij, op de stoep bij de Vrolijkheid. De Vrolijkheid is zeer verheugd over deze bijdrage, waarmee het driejarige jongerenprogramma BEELD//FORMERS gefinancierd zal worden.


BEELD//FORMERS
Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. In begin 2019 woonden er in Nederland 5.800 jongeren tussen de 15 en 25 jaar in opvangcentra verspreid over het land. De jongeren zie je nauwelijks terug in de media. Met BEELD//FORMERS nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken ze aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving.

Postcode Loterij
De schenking wordt gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dit jaar maakt de Postcode Loterij in het najaar een aantal extra schenkingen bekend. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven.