AMSTERDAM - Het rustige centrum van Amsterdam wordt nu drukbezocht door.. talloze gewone politiebusjes met vele agenten met wapenstok en meer.

Geen voetbalwedstrijd in aantocht maar een eventuele demonstratie “die niet door zou gaan”. Dat de politie toch ‘waaks’ is en dat de Burgemeester en haar staf opletten is duidelijk. Tenslotte zitten we midden in een pandemie. Er waren vandaag voor 11.30uur meer politieagenten op de been in het centrum dan Amsterdammers.

Want al is er door de Gemeente gemeld dat er geen demonstratie vandaag is, wil dat niet zeggen dat individuele demonstranten zich daaraan zullen houden. Het zijn tenslotte Nederlanders die zich ‘verzetten’. Het Museumplein zou nog steeds de plek zijn waar men wil demonstreren.

De driehoek heeft van tevoren aan de demonstratie op deze zondag een aantal voorwaarden gesteld; het Museumplein is niet de juiste plek, wel Westerpark met maximaal 500 demonstranten. Na een aangespannen, verloren, rechtszitting van de organisator, heeft deze in een gesprek met de Gemeente en de politie laten weten geen gebruik te willen maken van de demonstratieruimte. Dit wordt door de Driehoek opgevat als dat de demonstratie niet doorgaat.