AMSTERDAM - Vrijdag 31 maart stond het 'Mobile Media Lab' van de landelijke politie bij winkelcentrum Gelderlandplein. Ondernemers, bewoners en bezoekers van het Gelderlandplein werden benaderd door medewerkers van de afdeling veiligheid van stadsdeel Zuid en de politie van de van Leijenberghlaan voor een “meet&greet”.

Onderzoek communicatie

Het Mobile Media Lab van de landelijke politie is een vrachtwagen met oplegger met een onderzoeksruimte. In deze ruimte wordt onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de communicatiemiddelen waar politie gebruik van maakt. Denk hierbij aan de website van politie, de Politie app, folders en social media accounts als Facebook en Twitter. In de truck zitten een interviewruimte, pc’s, beveiligingsmaterialen en is er een beeldscherm met presentaties. Ook wordt advies gegeven over sloten en hang- en sluitwerk.

Enquête

Tijdens een “meet&greet” gingen politie en stadsdeel in gesprek met bewoners, ondernemers en bezoekers over veiligheidszaken. Zaken als woninginbraak, het starten van een WhatsApp groep met de buurt, babbeltrucs, en het voorkomen van overvallen en winkeldiefstal kwamen aan de orde. Ook werden enquêtes afgenomen door het stadsdeel waarin de aanwezigen onder andere werd gevraagd hoe ze de veiligheid in hun buurt ervaren.

Sebastiaan Capel (foto), bestuurder van stadsdeel Zuid, was ook aanwezig en nam zelf een aantal enquêtes af: “We vinden het belangrijk om maatwerk te leveren, met de uitkomsten van deze enquêtes kunnen we nog gerichter onze bewoners en ondernemers weerbaar maken tegen veiligheidsrisico’s.”

Ook bij u in de buurt

Het Mobile Media Lab strijkt dit voorjaar op meer plaatsen in Zuid neer. Eerder was de vrachtwagen al te vinden in de Beethovenstraat, de komende bijeenkomsten zijn:

  • zaterdag 29 april op het Olympiaplein
  • donderdag 11 mei op het Hoofddorpplein