AMSTERDAM - Slaat de politie door met geheimhouding? Mag een burger die bijna verkeersslachtoffer werd en erg geschrokken is na een onrechtmatige daad van een ander, geen uitleg krijgen?

Wat was het geval: Nadat op de snelweg melding door een burger was gemaakt van een bijna ongeval door een bestuurder van een auto die heel gevaarlijk was voor weggebruikers, belde de volgende dag de nog steeds geschrokken burger de politie op. ‘Was er nu nog meer gedaan met de gegevens, bijvoorbeeld een aanhouding’? Want er was 1x door de politie diezelfde avond nog over gebeld: “Wie reed er, van de 2 inzittenden(antwoord: de blonde vrouw)”.

Tot verbijstering van de burger mocht die nu niets over dit voorval meer horen in verband ‘met de wet op de privacy.’ van de pleger! De burger wilde ‘geen naam en toenaam weten’! Slechts ‘wat heeft de politie gedaan met de melding?’ Was de persoon staande gehouden of niet?

Dit is toch bijzonder te noemen, dus als iemand melding van iets maakt waar die persoon mee te maken heeft, slachtoffer is(bijna ongeluk, angstig is gemaakt door een derde op de snelweg), mag er niets meer gezegd worden vanuit de politiekant… ‘in verband met privacy van ..de dader’.

Terwijl de politie steeds vraagt/zegt; “Doe vooral een melding als u iets ziet’. Dan is dat het einde van het verhaal? Het bizarre is dat een journalist weer wel vragen mag stellen, maar het slachtoffer blijkbaar niet.