AMSTERDAM - Iktoon het podium voor amateurs, heeft een winnaar voor de provincie Noord-Holland opgeleverd; de Amsterdamse Percussieband Bombito geheten.

Met maar liefst 170 inzendingen die meededen, waarvan Noord-Holland 21 deelnemers leverde. Bombito werd 1e in de provincie Noord-Holland, gekozen door een jury. Een hele eer! De groep en hun condoctor is heel blij. “De passie spat van het scherm bij het kijken en luisteren naar deze vrolijke, enthousiaste en ritmische percussieband”, aldus de jury.

Speciaal voor Bombito Percussion, amateurpercussieband uit Amsterdam, componeerde hun conductor Remco Menting een swingende groove. Meestal spelen zij 100% improvisatie. Tijdens de coronapandemie maakten zij een uitzondering. De BBBA-groove is Bombito’s zoom project 2021. Via zoom geoefend, gespeeld en opgenomen.

Daarnaast was er een spannende strijd om de landelijke publieksprijs: De strijd werd uiteindelijk gestreden tussen 2 deelnemers …beiden uit Noord-Holland; Bombito en Pascal Tan. Daar werd door het publiek als nummer 1 gekozen: Amsterdammer Pascal Tan, met een kunstwerk ‘An Eye for an Eye’.

De percussiespelers van Bombito lieten weten; “Alle Amsterdammers en Noord-Hollanders en anderen te bedanken die voor de landelijke publieksprijs op ons gestemd hebben”: zij werden daardoor eervol 2e van heel Nederland!