SCHIPHOL - Schiphol zit tegen de grenzen van zijn capaciteit aan. De luchthaven verwelkomde in de eerste helft van dit jaar nog wel meer reizigers, maar de groei viel met 1,4 procent duidelijk lager uit dan de 5,5 procent die een jaar eerder werd gerealiseerd. In totaal vonden 34,5 miljoen passagiers in de periode hun weg op Schiphol.

Het aantal vluchten daalde de voorbije maanden tot 242.107. Om de ervaring van reizigers en de efficiëntie op de luchthaven te verbeteren, werd 336 miljoen euro geïnvesteerd, ruim 100 miljoen euro meer dan in eerste helft van 2018. Dat geld ging onder meer op aan de ontwikkeling van een nieuwe pier, de herontwikkeling van vertrekhal 1 en nieuwe apparatuur om ruim- en handbagage te scannen.

Evengoed konden de investeringen niet voorkomen dat recent storingen in het bagagesysteem en bij het brandstoftoevoersysteem voor hinder bij reizigers en luchtvaartmaatschappijen zorgden. Schiphol is zich daarvan bewust. Naar het brandstofmalheur is onafhankelijk onderzoek ingesteld.