AMSTERDAM - Voor de zoveelste keer dit jaar is er weer een autobrand geweest in Amsterdam-Noord. In de Katrijpstraat gingen afgelopen nacht twee auto's volledig in vlammen op. Daarmee staat de teller voor 2019 op elf verwoeste auto's. De Partij van de Ouderen wil dat er een klopjacht gemaakt gaat worden op de pyromanen die dit stadsdeel al zo lang teisteren.

Gebiedsverboden
"Aangestoken autobranden zijn echt schering en inslag in Noord.
Dit heeft een enorme impact op het veiligheidsgevoel in de wijk. Die pyromanen moeten met pek en veren de wijken uit”, stelt Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest. Ze pleit voor meer surveilleren, meer cameratoezicht en standaard gebiedsverboden voor gepakte pyromanen.

Kliklijn Noord
Daarnaast pleit de Partij van de Ouderen al langer voor een telefonische kliklijn waar mensen - ook anoniem - tips kunnen achterlaten die moeten leiden tot het in de kraag vatten van pyromanen. “Mensen kunnen deze kliklijn Noord ook gebruiken voor tips over straatintimidatie, inbraken, mishandelingen en overvallen. Zaken die in Amsterdam Noord helaas ook nog veel te vaak voor komen", aldus Van Soest.