AMSTERDAM - Het is nog steeds onduidelijk of de Partij van de Ouderen wel of geen zetel in de Gemeenteraad voor een 3e raadsperiode haalt; maar in Noord zijn ze nummer…3!

De Partij van de Ouderen heeft de pech dat zowel in de Gemeenteraad als in stadsdeel centrum 50plus mee doet… daardoor is er net iets van het percentage voor de PvdO afgesnoept. Wat zonde dat een landelijke partij denkt iets te kunnen bereiken en vermoedelijk nu de Partij van de Ouderen van een zetel wordt ‘berooft’. Iedereen met lege handen naar huis?!

Maar de PvdO is niet weg: In Amsterdam Noord, de thuishonk van Wil van Soest lijkt in de stadsdeelbestuurscommissie naast PvdA en Groenlinks, de PvdO zelfs de derde partij te worden! En D66 net achter zich te laten.

In Amsterdam West lijkt er ook een zetel aan te komen voor de PvdO. En in centrum hebben ze het weliswaar goed gedaan, met Lise van de Kamp als 1e daar. Maar 50plus trekt vermoedelijk net ‘het extra beetje winstpercentage’ daar weg om een zetel binnen te slepen!

Verder lijkt het alsof Bewoners Amsterdam, als enige niet politieke partij, met Michel van Wijk als voorman, wel een zetel in centrum gaat behalen! Maar het zijn…. de voorlopige uitslagen…