AMSTERDAM - Plotseling komt er een naakte vrouw uit een prachtig gerestaureerde caravan en blijft tientallen minuten als bevroren op het frisgroene kunstgras staan. Zij is model en wordt geportretteerd door de deelnemers van Project Rembrandt. Dit veel bekeken NPO-programma zocht een kleurrijke locatie waar zij midden in de winter toch het schilderen van naakt kon mogelijk maken. En wat is er dan mooier om dat te doen op een overdekte camping met allerlei vintage voertuigen? Outside Inn werd zo een naturistencamping voor 1 dag.


Het is alsof de Indoor Camping Amsterdam er voor gemaakt is. Iedereen is enthousiast. De regie is blij vanwege de leuke shotjes die het kan maken met de bonte verzameling van klassieke caravans en strandhuisjes, plus een camper en een pipowagen. De modellen zijn tevreden vanwege het aangename klimaat en de goede luchtverversing in de grote overdekte hal. En de schilders zijn lyrisch omdat zij hun modellen niet saai op de sofa moeten laten neervlijen, maar in een zeer originele setting kunnen portretteren.

Willem Megens, eigenaar van Outside Inn, twijfelde eerlijk gezegd eerst wel even of hij zijn unieke locatie voor de opnames beschikbaar moest stellen. Hij wilde potentiële gasten niet de indruk geven dat het hier echt om een nudistencamping gaat. De productie van Project Rembrandt wist hem echter te overtuigen. Er zijn namelijk genoeg mensen tijdens de opnames aanwezig die de kleren juist aanhouden, iets wat helemaal niet de bedoeling is bij een camping voor naturisten.

Over Project Rembrandt

Een groep schildertalenten gaat in het derde seizoen van Project Rembrandt de creatieve strijd met elkaar aan. Wie mag zich aan het eind van de acht afleveringen de beste amateur kunstschilder van Nederland noemen? De opdrachten brengt de kandidaten naar indrukwekkende locaties en nieuwe inzichten.

Over Outside Inn

Bij dit unieke hotelconcept staat er onder een dak een vintage caravan met een goed bed voor je klaar. Geen camping waar je met je rol toiletpapier door de regen moet. Hier stap je uit je caravan op het droge kunstgras en zijn de sanitaire voorzieningen van topkwaliteit. Je slaapplek is een gepimpte vintage caravan met een super lekker bed. Maar je kunt ook kiezen voor een strandhuisje met zand voor de deur of een pipowagen.

Volgens oprichter en classic caravan-restaurateur Willem Megens voorziet zijn indoor camping in een behoefte bij mensen die het standaard hotel zat zijn, gewoon kamperen niet zien zitten en op een ideale plek in Amsterdam en toch vlakbij de natuur willen verblijven.

Ook uniek voor Amsterdam is dat je recht voor de deur bijna altijd gratis kunt parkeren; op werkdagen van 18:00 tot 9:00 en het hele weekend. Kom je met de metro, dan hoef je slechts 350 meter te lopen.