AMSTERDAM - Wie onlangs in Osdorp is geweest zal zich verbaasd hebben over de enorme ontwikkeling die dit gebied heeft doorgemaakt. Nieuwe winkels prijken reeds in de eerste, afgeronde bouwprojecten en er zijn overal creatieve uitspattingen te zien. In het bijzonder is in de afgelopen maand uitgepakt met Color the City. Een mega project waarbij maar liefst 400 liter duurzame verf in uitbundige patronen door het hele gebied is aangebracht. Het resultaat: een kleurrijke winkelstraat waar je vrolijk van wordt.

Uniek in Nederland
Er is nog nooit zoveel verf in een winkelgebied op projectbasis aangebracht. De impact van zoveel kleur in een winkelstraat is enorm. De eyecatcher loopt helemaal van de oever van de Sloterplas tot en met het einde van het winkelgebied aan Tussen Meer. De grondtekening staat niet op zichzelf, maar wordt geflankeerd door allerlei kleurrijke nevenprojecten. Zo zijn bij het schilderen ook de bankjes en prullenbakken in het ontwerp meegenomen, hangen er vrolijk gekleurde lampionnen boven de winkelstraat, is er een colorful pop up terras en kunnen bezoekers terecht bij een green wall met gratis kruidenpluk tuin. Tijdens de volgende fase worden er o.a. fruitbomen geplant en schaduwdoeken opgehangen.

Urban hotspot met Osdorps karakter

Verbinding tussen de mensen en vernieuwing van het gebied zijn twee belangrijke thema’s in Osdorp en die symboliek is meegenomen in het ontwerp. Op het Osdorpplein zijn kleurrijke eilanden aangebracht van waaruit patronen het gebied in trekken. In ieder patroon is iets anders te ontdekken. Zo is er in het “Kalverstraatje” een patroon aangebracht van bloemen die in elkaar verstrengeld zijn. Vanuit een gezamenlijke kracht komen de losse bloemknoppen tot bloei. Richting het plein van de Westmarket zijn er ruitjes op de grond te vinden, die zich als ware diamanten vormen tot een regenboog. De unieke eigenschappen van- en talenten in Osdorp verenigen zich hier in een prachtige, diverse samenstelling. Vanaf het Osdorpplein richting Tussen Meer is een verbindingstukje te vinden met een kruispatroon: in de basis verbindt niets immers meer dan Amsterdam. Bij het slotstuk op Tussen Meer haken kleurrijke vormen zich in elkaar: in dit extra stukje Osdorpplein vindt ook de lokale ondernemer aansluiting bij de grote ketens. Deze unieke mix geeft het gebied gezicht, sfeer en… kleur! Het is dan ook niet toevallig dat alle parels uit het gebied -die elkaar versterken- middels de kleurrijke grondtekeningen met elkaar verbonden zijn.

De ondernemers van Osdorpplein steken zelf de handen uit de mouwen om van hun buurt een fijne plek om te verblijven en wonen te maken. Met Color the City is het doel om “Van grijs naar kleurrijk” te gaan en om de meest kleurrijke plek van Amsterdam te worden. Met ruim 400 liter kleurrijke, duurzame verf is dat in ieder geval al gelukt. Er zullen in de komende periode nog meer kleurrijke elementen in het gebied geplaatst worden, waaronder o.a. sculpturen van penselen. Naar verwachting blijft deze mega tekening tot en met het einde van het jaar te bewonderen.

Meer informatie over Color the City en andere activiteiten van winkelcentrum Osdorpplein is te vinden op de social media kanalen en de website: www.osdorpplein.nl