AMSTERDAM - Vandaag is het een feit: Hoogleraar Helleke Van den Braber krijgt voor de komende tijd een leerstoel aan de Universiteit van Utrecht. Een leerstoel over kunst en geldgevers!

Deze leerstoel is ingesteld door de Amsterdamse Stichting Geefomcultuur.nl en wordt mede door 3 grote gevers bekostigd; de Van den Ende Foundation, het Prins Bernard Cultuurfonds en de BankGiroLoterij.

‘De liefde van fans en dus mogelijke mecenassen In de popmuziek, film en mode is veelal groter dan bij beeldende kunst’, zegt Professor Helleke Van den Braber (50). Wie wil weten hoe dat komt; kan dat vanmiddag zien en horen. Ook dat een moderne mecenas (grote geldgever) graag wensen inbrengt, naast alleen geld.

Professor Van den Braber, doceert nu aan de Nijmeegse universiteit cultuurwetenschap. Vandaag 19 januari 2021 zal zij haar oratie doen als eerste Nederlandse Hoogleraar mecenaatstudies in Utrecht.

Deze bijzondere oratie* is vandaag 19 januari 2021 te volgen om 16.15 uur via deze link https://live.starleaf.com/ODQxMDg6NDI3MTEw

*De inaugurele rede is een openbare redevoering waarmee een nieuw benoemde hoogleraar het ambt officieel aanvaardt. De redevoering wordt (normaal) in principe bijgewoond door alle in het land zijnde hoogleraren (in toga) van de betreffende faculteit en gaat met enig ceremonieel gepaard. De oratie wordt meestal gehouden in de aula van een universiteit. Het is de gewoonte dat van de tekst van de rede als boekje wordt uitgegeven. De redevoering heeft meestal betrekking op het vak van de nieuwbenoemde hooggeleerde en de rol die hij of zij daarin hoopt te vervullen. Bron Wikipedia