AMSTERDAM - Kinderen die enthousiast worden van activiteiten op het water, zoals suppen, kanovaren of zeilen, kunnen 27 tot en met 29 mei vast in hun agenda zetten. Tijdens de Dutch Water Week komt Optimist on Tour naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam! Iedereen met zwemdiploma A, tot en met 12 jaar kan dan gratis watersporten onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde instructeurs. Daarnaast leren deelnemers aan de activiteiten meteen van alles over water.

Gratis zeilen, suppen en kanovaren
Optimist on Tour Amsterdam is een initiatief van het Scheepvaartmuseum en het Watersportverbond. Op alle dagen kunnen kinderen tot en met 12 jaar, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, van 11:15 tot 17:45 uur gratis meedoen met Optimist on Tour. Aanmelden kan via de website optimistontour.nl/inschrijven of op locatie. In beide gevallen zijn bij de aanmelding toestemming van een ouder/verzorger en zwemdiploma A voorwaarden om mee te kunnen doen.

Hoe werkt het?
Na inschrijving krijgen deelnemers een zwemvest uitgereikt en volgen ze een korte theorieles op de kant. Daarna mogen ze zelf aan het roer zitten van een Optimist, kanovaren of suppen. Nadat de kinderen het water op zijn geweest, kunnen ze een bezoek brengen aan het Waterlaboratorium. Ook kinderen die wel fan zijn van watersporten, maar het nog niet aandurven om het zelf te proberen, kunnen zich hier uitleven. In het Waterlab veranderen alle waterfans spontaan in heuse onderzoekers met witte jas, bril en pipetjes om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises bijvoorbeeld drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Met deze proefjes leren kinderen over schoon water en een duurzame toekomst. Het Waterlaboratorium reist met Optimist on Tour mee naar alle locaties.

Inschrijven
Schrijf je van tevoren GRATIS in voor deelname aan Optimist on Tour op onze website, dan ben je zeker van een plek! Aanmelden ter plekke kan uiteraard ook bij de balie. Deelnemers aan Optimist on Tour hebben een entree ticket voor het museum nodig. Als je je via ons inschrijft krijg je een kortingscode toegestuurd. Via deze link kan je dan met korting (2de kaartje gratis) naar het museum! Optimist on Tour is een gratis evenement ín het Scheepvaartmuseum.

Locatie
Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, 1018 KK, Amsterdam. Stadpashouders hebben al gratis toegang tot het museum dus hoeven géén apart kaartje voor het museum te kopen bij deelname aan Optimist on Tour.