AMSTERDAM - Het begint een kleine soap te worden in centrum, ‘Wie ruimte de troep op een bouwterrein op na afloop van Koningsdag’?

Op de Weteringschans is het al een week na Koningsdag nog steeds een grote rommel in het werkveld. Bijna een week was er geheel geen werkman te zien, nu in kleine getallen… Echter omwonenden die al veel overlast hebben van de aanpassingen vroegen wel aan de Gemeente om de boel ‘schoon te houden’.

In een antwoordmail werd gemeld; “dat ligt bij de aannemer”. Bewoners vroegen bij de Bouwkeet op de Weteringschans “Wanneer gaat u dit opruimen? De Gemeente zegt dat de aannemer dat behoort te doen..” Bulderend gelach was het antwoord en weer werden buurtbewoners doorverwezen.

Terwijl de hele stad Amsterdam netjes wordt gemaakt voor 4 mei 2022, Dodenherdenking, hangt er nu een vlag voor dezelfde Dodenherdenking op de Weteringschans als een 'vlag op een modderschuit’.

En dat terwijl juist op de Weteringschans veel gebeurd is; Tijdens de Tweede Wereldoorlog was ‘Het Huis van Bewaring’ daar een beruchte gevangenis waar onder meer Anne Frank en haar familie hebben gezeten(eerste deel bij Kleine-Gartmanplantsoen). Of verderop bij het Weteringcircuit waar passanten als represaille-maatregel door de Duitsers zomaar van straat werden gehaald en neergeschoten werden…

Maar geschiedenis zit niet goed in de hoofden van sommige mensen bij de Gemeente Amsterdam: ‘Want anders zou die troep op de Weteringschans uiterlijk op 4 mei toch wel zijn weggehaald…’, aldus een bewoner.