AMSTERDAM - Fietsen wie kan dat niet?! Dat zouden wij allen denken, maar er is absoluut behoefte aan fietsles; niet iedereen heeft ouders die hen het fietsen bij kan brengen!

In Amsterdam Noord, halte metrostation Noorderpark en dan een stukje lopen; is een plek waar fietsles wordt gegeven. Fietsinstructrice is leraar Rita Gemerts die met veel plezier kinderen en grote mensen het fietsen bijbrengt!

In het begin van de 19e eeuw werd er zelfs een plek in Amsterdam gebouwd om te leren fietsen; snel bleek dat veel mensen het fietsen sneller leerden; dus die hal was niet meer nodig. Het gebouw bestaat nog steeds; alleen is dat nu een zwembad geworden: het huidige ....Zuiderbad.

Toch is er anno 2021 steun nodig bij fietsen: Men kan zich nu alvast opgeven, rita@noorderpark.nl.: Of weet u iemand die nog niet fietsen kan? Rita, reageert zelf op de mailtjes. In principe starten de lessen in mei.

Is het leuk om fietsles te geven? Rita’s ogen schitteren als zij begint te vertellen over het fietsplezier en het lesgeven. Verder is zij al jaren de spil van allerlei sportieve activiteiten in het Noorderpark. Als actieve buurtbewoner en sportondernemer is zij gespecialiseerd in het aanbieden van een laagdrempelig beweeg- en scholingsaanbod.

Op de Website van het Noorderpark staan mooie complimenten: “Activiteiten als de Noorderpark Spelen en Heel Noorderpark Beweegt wist zij, Rita Gemerts, tot een groot succes te maken!”

Opgeven voor fietsles: rita@noorderpark.nl